PVC-fönster

I dag finns det mer eller mindre en uppsjö av olika fönstertillverkare och återförsäljare. Och bara genom en snabb sökning på nätet kommer du att överösas av olika alternativ med varierande fönstertyper och modeller. Därför krävs det så klart att du läser på lite grann om de olika alternativen innan du väl bestämmer dig för vilka fönster du ska köpa. Det är nämligen en ganska stor investering som du gör när du köper nya fönster och byter ut de gamla. Du kommer inte bara att spara pengar på el och värme utan också höja husets värde med nya fönster av bra kvalitet. Och ett av alla de olika alternativen som blir allt mer populärt i Sverige i dag är den typen som kallas för PVC-fönster.

Vad är PVC för någonting?

Så vad är då PVC-fönster för någonting? Det här är faktiskt en typ av fönster som inte är så ny som man skulle kunna tro. PVC är nämligen en särskild typ av plast som såg dagens ljus för första gången i början av 1900-talet. Man skapar plasten genom att förena eten och klor och via olika typer av mjukgörare kan man ge det olika egenskaper och hårdhet. 1954 började man använda PVC för att framställa PVC-fönster i Tyskland och eftersom det var en ganska begränsad tillgång till trä på den här tiden var det inte så konstigt att populariteten steg snabbt när folk skulle köpa nya fönster. I Sverige har vi däremot varit lite mer svårflörtade när det gällde PVC-fönster eftersom vi gärna ville använda oss av träfönster. Dock har allt fler svenskar också insett hur smart det är att investera i PVC-fönster på flera olika sätt och det är mer eller mindre allmänt accepterat i dag som fönstertyp i stället för träfönster.

Satsa på PVC-fönster

Den största fördelen med PVC-fönster är så klart också den största anledningen till varför du ska satsa på att köpa just PVC-fönster. Och det är för att du inte behöver tänka på underhållet. Den här typen av fönster klarar av hårt klimat oavsett om det rör sig om sol, regn, snö eller vind. Till skillnad mot träfönster behöver du inte dra fram målarpytsen med jämna mellanrum för att snygga till färgen. Med PVC-fönster har du slitstarka fönster så att du får tid över till annat än att fundera över om det inte är dags att måla fönstren snart igen.

4 Nov 2015