Kronfönster

Kronfönster startades upp av Carl-Gustaf Svensson år 2005. Att företaget endast funnits med i ett tiotal år är svårt att förstå när man ser till den påverkan detta företag har haft på marknaden. Idag är det ytterst få personer som bytt fönster som inte vet vad Kronfönster är för ett företag. Det är väldigt många av de personer som bytt fönster på huset under den period som Kronfönster funnits som har valt just deras fönster till huset.

Kronfönster föddes som idé när Carl-Gustaf Svensson själv skulle byta fönster på huset. Han insås snart att det skulle bli alldeles för dyrt med nya fönster och ställde sig därför frågan om det tvunget och nödvändigtvis skulle behöva vara så förskräckligt dyrt att byta fönster på huset.

Carl-Gustaf började undersöka saken närmare och insåg att det var en hel del som kunde göras billigare om man bara såg till att få det gjort. Sagt och gjort, Carl-Gustaf tog tag i det hela och började ta kontakt med fönstertillverkare i Östeuropa och snabbt sjönk priserna på fönster.

Det var inte bara tillverkningen som han lyckades få ner priset på, utan även andra delar av hela processen med att köpa fönster förändrades genom hans innovativa idéer. Han tog snabbt bort hembesök då detta i sig läggs till i omkostnaderna för ett fönsterbyte. Detta ansåg Carl-Gustaf att man själv kunde sköta utan att någon från fönsterföretaget kom hem och mätte fönster.

Han insåg även att man kunde pressa priserna rejält om man sålde fönstren över nätet istället för att ha fysiska butiker där man måste betala hyra och löner för de anställda. Han byggde om sin bastu till ett litet kontor och började med sin försäljning, vad han inte var beredd på var den enormt stora efterfrågan som fanns och snart var han tvungen att både ha anställda och skaffa sig ett större kontor.

Sedan år 2008 har Kronfönster egen tillverkning av fönster och man tillverkar såväl träfönster som aluminiumfönster och pvc-fönster. Man erbjuder således kunden många olika alternativ och produkterna är inte bara bra vad gäller prislappen, utan det är bra kvalitet på Kronfönster.

Kronfönster har under väldigt kort tid lyckats göra sig ett namn på en marknad som innan de fanns var fylls av gamla företag som funnits med sedan lång tid tillbaka. Att lyckas komma in på en sådan marknad med något helt nytt är inte det enklaste, men Kronfönster lyckades direkt vid första försöket. Kanske var det den enkla, men effektiva grundidén bakom företaget som gjorde att det blev ett så stort namn så snabbt: ”Energifönster, Snabbare, Bättre, Billigare”.

14 Jul 2016