Kostnaden för ett fönsterbyte

Att byta fönster kostar av förklarliga skäl olika mycket för olika hus. Beroende av hur stort hus man har och beroende av hur många fönster huset har blir kostnaderna naturligtvis olika, det säger ju sig självt.

Vissa väljer att passa på att sätta in extra fönster på huset när de byter de vanliga fönstren. Det är inte ovanligt att man väljer att sätta in extra fönster på fasaden idag, men ju fler sådana extra fönsterytor man väljer att sätta in, desto dyrare blir naturligtvis kostnaden för nya fönster.

Att det kommit att bli så populärt med stora fönsterytor idag jämfört med tidigare handlar om att man idag kan ha stora fönsterytor utan att det blir stora energikostnader. Då fönster idag är betydligt mer energieffektiva än vad de var förr så kan man välja att ha stora fönsterytor utan att det blir skyhöga elräkningar. I många fall är det till och med på det viset att det kan bli billigare elräkningar för ett hus med många nya fönster än för ett äldre hus med gamla fönster.

Vill man hålla kostnaderna nere ordentligt när man byter fönster så kan man se till att köpa sekunda fönster och montera fönstren på egen hand. Det finns massor av bra och enkla tips och beskrivningar på nätet om hur man går tillväga när man byter fönster. Har man inte tummen mitt i handen kan man alltså komma billigt undan genom att montera sina nya fönster helt själv.

Sekundavaror behöver inte alls betyda att de är dåliga, utan om man har tur så går det knappast att ens se skillnad på sekunda och ordinarie varor. Det är hårda regler på fabrikerna gällande vad som går att sälja i det ordinarie sortimentet, så är man inte ett proffs när det kommer till fönster kan man ha sekunda utan att se skillnaden.

29 Jun 2016