Elitfönster

Elitfönster är Sveriges ledande fönstertillverkare. De tillverkar fönster och fönsterdörrar både för vanliga familjehus och stora byggprojekt. Huvudkontoret ligger i Vetlanda i Småland. De har kontor och fabrik i både Vetlanda och Lenhovda och deras säljkontor finns i Malmö och Stockholm. Majoriteten av deras fönster säljs inom Sverige, och man har dels en egen säljkår, dels så säljs deras produkter av ledande byggfackhandlare.

Företaget ägs av Ratos AB och ingår i Inwido Sverige och företaget har totalt 700 anställda.

Elitfönster har medverkat till många innovationer vad gäller miljöarbete inom deras bransch, och Elitfönster har miljögodkännande ISO 14001 från 1999. Företaget är ledande inom utvecklingen av energieffektiva fönster.

Historik

Under mitten av 1920- talet grundas Lenhovda Snickerifabrik. Denna snickerifabrik började tillverka fönster bland mycket annat så som kyrkbänkar och byggnadssnickerier. Det dröjer sedan 30 år innan företaget bestämmer sig för att helt specialisera sig på fönstertillverkning. År 1996 bildas Elit Fönster AB genom en fusion mellan Myresjöfönster i Vetlanda och Elitfönster i Lenhovda. Början av 2000- talet präglas av nytänkande och innovationer genom Elit Design, vilket bland annat innebär att man breddar sitt sortiment med ytterdörrar, takfönster och skjutdörrar. Det är även under början av 2000- talet man får delar av sortimentet Svan- märkt genom SIS miljömärkning.

Utbud

Man skriver på hemsidan att man har fönster som passar alla, då de har fönster som sparar energi, minskar buller, skyddar mot att solen strålar in och man erbjuder även fönster som leder till att man inte behöver putsa dem så ofta.

De fönster de erbjuder är Elit Vision och Elit Original Alu, som är i aluminium, Elit original Trä som är deras mest köpta fönster, Elit Extreme som är extrautrustat och som passar bra för större ytor, Elit Passiv som kan användas i passivhus och som passar om man önskar göra ett aktivt miljöval, Elit Retro som kommer i klassiskt utförande, Elit MF Duo som är sidhängda fönster, Elit Harmoni som är ett inåtgående sortiment som passar altandörrar, Fakro Takfönster som kommer i trä och aluminium, Fria Former som är runda, halvrunda, trekantiga, sneda eller välvda fönster. Sist men inte minst erbjuder de även fönster i kategorin Ytterdörrar och Skjutdörrar som går under varumärkena Hajom skjutdörrar och SnickarPer.

Man erbjuder kunden olika tillval och tillbehör så som kulörval, anodisering, slät eller profilerad insida, målat eller glaserat fönster och insida i massivt trä.

Man erbjuder även barnsäkra solskydd som följer den europeiska standarden som går under benämningen EN 13120.

2 Sep 2015