Dobroplast

Dobroplast är ett företag som tillhandahåller pvc- fönster i en mängd olika utföranden. Med pvc- fönster avses fönster där ram och karm utgörs av pvc som material. I undersökningar gjorda av EU- kommissionen har man kommit fram till att pvc- fönster har låg miljöpåverkan så länge de tas om hand och återvinns efter användning. Man har också kommit fram till att det krävs mer energi för att tillverka pvc- fönster, men att denna energi stannade kvar i konstruktionen, varför det inte anses negativt med pvc- fönster.

Dobroplast har vunnit en rad utmärkelser under åren då företaget har visat sig hålla mycket hög kvalitet och standard på sina fönster. År 2008 vann man exempelvis en guldstatyett i den internationella tävlingen ”Euro Certificate”, vilket innebär att man håller högsta kvalitet utifrån internationell europeiska standard.

Företaget tillverkar tusentals fönster per dag, vilket gör dem till det företag som tillverkar flest pvc- fönster inom EU. Beslag och handtag tillverkar de dock inte på egen hand, utan här har man valt att ta hjälp av andra företag. Man använder sig av Siegenia som leverantör för beslag och handtagen levereras av Hoppe. Detta är det enda Dobroplast valt att inte tillverka på egen hand, resten av fönstren tillverkar de på sina egna fabriker.

Historik

År 2000 öppnar Dobroplast upp sin fabrik i Stary Laskowiec som ligger nära Zambrów i nordöstra Polen. Detta är var man fortfarande har förlagt majoriteten av produktionen. Man har flera hundra anställda och har sedan starten varit den ledande producenten av PVC- fönster År 2011 introducerar företaget ett nytt fönster- system med energieffektiva fönster. 2 år senare blir Dobroplast en del av Arbonia Forster Group (AFG).

Utbud

Dobroplast erbjuder ett stort utbud där man kan välja mellan bas- fönstren Avantgarde 7000 och Avantgarde 9000 vilka man har haft som utgångspunkt för produktionen av andra fönster, det energieffektiva Ovlo, Ovlo Classic, Encore och Prime som passar för passiva hus och Skylight PVC takfönster.

Bland deras produkter kan man även finna aluminium fönster and dörrar och myggnät. Man kan välja bland 19 olika kulörer för sina fönster från Dobroplast.

Priser

Dobroplasts utbud kan man ofta hitta till mycket konkurrenskraftiga priser. Billiga priser betyder ofta att kvaliteten är lite sämre, men när det gäller Dobroplasts fönster så får man förvånansvärt mycket för pengarna. Det är inte marknadens bästa fönster, men frågan är om det inte är de mest prisvärda?

2 Sep 2015